Astma in šport

Spolint inštitut organizira redne vadbene programe ter osvešča in obvešča bolnike z astmo o strokovnih dognanjih in drugih informacijah, ki pripomorejo k lajšanju in odpravljanju težav.

  • top.jpg

Svetovni dan astme 1. maj 2012

v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič

Vabilo!

  • Število obolelih z astmo in kronično obstruktivno pljučno boleznijo v svetu narašča, še posebej so izpostavljeni otroci in mladina. Pri Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič in inštitutu Spolint se s svojimi dejavnostmi trudimo, da poleg neposredne koristi otrokom prispevamo tudi k ohranjanju javnega zdravja.
  • Raziskave kažejo, da lahko s preventivnimi, edukativnimi in terapevtskimi programi, kakršne izvajamo, učinkovito zmanjšamo pogostost simptomov, znižamo število hospitalizacij in posledično odsotnost staršev z dela. Vsak evro, ki je vložen v tovrstno delo, je vreden 3,5 evra pri končnem obračunu ekonomske blaginje.
  • Bolniki z astmo morajo aktivno pristopati k odpravljanju težav z astmo in skrbi za redno telesno dejavnost že od otroštva naprej. Pljuča se namreč razvijajo tja do 20. leta in zato je pomembno, da so otroci in mladina dovolj športno dejavni, saj bodo tako imeli manj zdravstvenih težav v naslednjih življenjskih obdobjih.

Spoštovani!

Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič in SPOLINT, Inštitut za razvoj športa

vas vabita  v torek 24.4.2012 na:

9:30 - 10:00 Novinarska konferenca, dvorana Arija
10:00 - 12:00 Dihalnice – delavnivnica zdravega dihanja, šola astme ter obisk otrok iz vrtca Škofije, amfiteater plaža
12:00 - 13:00 Pogostitev v amfiteatru

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič in SPOLINT, Inštitut za razvoj športa bosta obeležila svetovni dan astme z organizacijo zanimivih delavnic – dihalnic. Delavnice so namenjene obalnim prebivalcem in otrokom na zdraviliškem zdravljenju. Izvedbo delavnic je podprla družba Lek d.d., član skupine Sandoz.

Vabilo medijem »

Letak Dihalnica »